Koen, että saan auttaa heitä..

swingmakers pro tommiKoski-Golfin Pro Tommi Henttu palkittiin Vuoden nuorisourheilun vetäjänä Kymenlaakson Urheilugaalassa 26.1.2018. Tommi on valmentanut juniorien kilparyhmää jo vuosien ajan. Saavutuksina mm. SM-menestys v. 2017: Jesse Saareks P14 lyöntipelin SM-kultaa, Krista Junkkari T18 reikäpelin SM-kultaa ja naisten SM-lyöntipelin jaettu 3. sija. Juniorien joukkueelle SM-pronssia joukkue SM-kilpailuissa. Krista Junkkari ja Jesse Saareks on valittu myös Suomen Golfliiton liittovalmennusryhmiin v. 2018. Pitkäjänteistä työtä myös urheiluakatemiassa.

Swingmakers Golf Academyn Prona vuodesta 2000 toiminut Tommi Henttu, 37, tekee valmennustyötä, joka poikkeaa golfin luonteesta johtuen monen muun valmentajan ammatista.

Hentun ohjeet ovat haluttuja niin juniorien kuin seniorien keskuudessa. Golf-kierrokselle voi lähteä samalta tiiltä 8- ja 88-vuotias, joten miksei tämä yksi lajin viehättävyyksistä näkyisi myös pron työssä.

Pro on golf-termi valmentajalle. Tarkemmin sanottuna Henttu toimii valmentajana vain osan ajasta. Loppuajan hän on golf-opettaja.

— Lapsille ja nuorille olen valmentaja. Peliään kehittäville harrastajille taas olen enemmänkin opettaja, Henttu kuvailee.

Hentun henkilökohtaisista valmennettavista muutama on edennyt maajoukkuetasolle. Iida Nikka golfasi tyttöjen maajoukkueessa 2010—2013. Tällä hetkellä Krista Junkkari pelaa tyttöjen maajoukkueessa ja Jesse Saareks kuuluu Golfliiton talenttiryhmään. Juuri tavoitteellisten junioripelaajien eteenpäin meneminen on asia, josta Henttu saa työssään mielihyvää.

— Nuoret tuovat tähän hommaan väriä, valoa ja sisältöä. Koen, että saan auttaa heitä, mutta he itse omalla tekemisellään ovat kehityksensä luoneet.

Kun Hentulla on opetettavanaan hyvin eritasoisia pelaajia, työssä korostuu yksilöllinen opastus ja ihmistuntemus.

— Harrastajan on syytä muistaa, että yhdessä harjoitustunnissa ei maailmaa muuteta. Talvi on treeniaikaa niin kilpapelaajalle kuin harrastajalle. Silloin tehdään tarvittavat tekniikkamuutokset, jotta kesällä voi keskittyä nautiskelemaan pelaamisesta.

Henttu korostaa, että erilaiset lyöntityylit ovat ainoastaan rikkaus. Kaikkia golfareita ei voi veistää samasta puusta.

Lähde: osittain Kouvolan Sanomat