Nuoret tuovat tähän hommaan väriä, valoa ja sisältöä

Swingmakers Golf Academy Prona vuodesta 2000 toiminut Tommi Henttu tekee valmennustyötä pitkällä kokemuksella.
swingmakers pro tommi

Swingmakers ammattilaiset ja korkealuokkaiset Swingmakers Proshopit palvelevat ympäri vuoden.

Tommin ohjeet ovat haluttuja niin juniorien kuin seniorien keskuudessa. Golf-kierrokselle voi lähteä samalta tiiltä 8- ja 88-vuotias, joten miksei tämä yksi lajin viehättävyyksistä näkyisi myös pron työssä.

Pro on golf-termi valmentajalle. Tarkemmin sanottuna Henttu toimii valmentajana vain osan ajasta. Loppuajan hän on golf-opettaja.

Lapsille ja nuorille olen valmentaja. Peliään kehittäville harrastajille taas olen enemmänkin opettaja, Henttu kuvailee.

Nuoret tuovat tähän hommaan väriä

Hentun henkilökohtaisista valmennettavista muutama on edennyt maajoukkuetasolle. Iida Nikka golfasi tyttöjen maajoukkueessa 2010—2013. Tällä hetkellä Krista Junkkari pelaa tyttöjen maajoukkueessa ja Jesse Saareks kuuluu Golfliiton talenttiryhmään. Juuri tavoitteellisten junioripelaajien eteenpäin meneminen on asia, josta Henttu saa työssään mielihyvää.

Koen, että saan auttaa heitä, mutta he itse omalla tekemisellään ovat kehityksensä luoneet.

Nuoret tuovat tähän hommaan väriä, valoa ja sisältöä. Koen, että saan auttaa heitä, mutta he itse omalla tekemisellään ovat kehityksensä luoneet.

Kun Tommilla on opetettavanaan hyvin eritasoisia pelaajia, työssä korostuu yksilöllinen opastus ja ihmistuntemus.

— Harrastajan on syytä muistaa, että yhdessä harjoitustunnissa ei maailmaa muuteta. Talvi on treeniaikaa niin kilpapelaajalle kuin harrastajalle. Silloin tehdään tarvittavat tekniikkamuutokset, jotta kesällä voi keskittyä nautiskelemaan pelaamisesta.

Tommi korostaa, että erilaiset lyöntityylit ovat ainoastaan rikkaus. Kaikkia golfareita ei voi veistää samasta puusta.

Tervetuloa Swingmakers Golfkursseille. Laajennamme golfopetuspalveluitamme myös off-season ajalle! Tutustu Golf Areena hankkeeseen täältä…  

Lähde osittain: Kouvolan Sanomat