Tommi iloitsee junnujen menestyksestä

swingmakers pro tommi

Tervetuloa palvelevaan Proshopiin!

Koski-Golfin Pro Tommi Hentun valmennettavilla on kesän kilpailut menneet hienosti.  Seuran junioreista kolme tyttöä on FJT:llä kymmenen parhaan joukossa ja poikienkin puolella on tilanne hyvä. Jopa SM-mitalikahveja on päästy nauttimaan ja nuoren pelaajan pääsy maajoukkuerinkiin on tietysti hieno juttu. Vaatimattomaan tyyliinsä Tommi ei kuitenkaan halua ottaa kunniaa menestyksestä itselleen vaan kehuu suojattiensa harjoittelua. – Nuoret ovat erittäin motivoituneita ja heillä on kova halu menestyä. He treenaavat niin tunnollisesti, että joskus voisi olla vähän enemmänkin joustoa. Golfin lisäksi pitää olla muutakin elämää ja koulut on hoidettava, muistuttaa Tommi.

Päivittäistä hommaa

Tommin valmennuksessa on tällä hetkellä noin kymmenen pelaajaa. Valtaosa Koski-Golfin junioreita mutta joukossa on yksi golfari ”naapuriseurastakin”. – Jokaiselle tehdään henkilökohtainen harjoitusohjelma ja seuraan pelaajan kehitystä aika tiiviisti kauden aikana. Ohjaan heitä lajiin liittyvässä suoritustekniikassa ja pelin henkisen puolen asioissa, kuten pelistrategian suunnittelussa. Nuoret tarvitsevat harrastukseensa myös aikuisen keskustelukumppanin, jonka kanssa voi puhua omaan peliinsä liittyvistä asioista. – Aika monen kanssa puhumme puhelimessa golfista lähes päivittäin.

swingmakers1SM-taso

Menestyminen SM-tasolla edellyttää jo nuorten sarjoissakin suurta omistautumista lajille. Kesäaikana aktiiviset pelaajat harjoittelevat n. 40-50 tuntia viikossa ja aikuisten puolella monet jatkavat harjoittelukautta ulkomailla. – Suomessa lyhyt pelikausi on tietysti oma juttunsa, mutta onneksi meillä on täällä Kouvolassa hyvät talviharjoittelumahdollisuudet. Perusta pelikaudelle luodaan talviajan harjoittelussa, painottaa Tommi.

Junioritoiminnan tukeminen

Kiitosta Tommilta tulee myös seuran junioritoiminnasta. – Koski-Golf tukee mahdollisuuksiensa rajoissa junioreiden valmennusta, mikä on tietysti erittäin tärkeä asia. Perheet joutuvat kuitenkin kantamaan suurimman osan kustannuksista ja on hyvä että pystymme olemaan talkoissa mukana. Esimerkiksi Mullanalla-kisat ja 24h Junnugolf ovat hienoja tempauksia, joilla kerätään varoja nuorten harjoitteluun.

Yksilön huomioiminen

Kilpagolfissa aikuisten puolella ei Koski-Golfin pelaajia ole viime vuosina ollut SM-tasolla ihan kärkipaikoilla. – Opiskelut vievät juniori-ikäisenä menestyneet nuoret täältä muualle, monelle työpaikkakin löytyy kasvukeskuksista ja golf jää taka-alalle. Kaikilla golfareilla ei ole mahdollisuuksia eikä haluakaan pyrkiä huipulle ja uhrata harjoitteluun niin paljon kuin se edellyttäisi. Nyt meillä on noussut hienosti lady-golfareiden ryhmävalmennusten suosio. Mukavassa joukossa on kiva treenata ja samalla tulee parannusta omaan peliin. Seniorit taas pelaavat ja kilpailevat paljon, mutta eivät juurikaan treenaa systemaattisen valmennusohjelman ja valmentajan kanssa.  Jokaiselle oma tapa harjoitella on juuri se oikea, valmennuksen ja opetuksen tehtävänä on tarjota sellaisia palveluja joita golfarit haluavat, muistuttaa Tommi.

Valmentaja, opettaja, varustekauppias, mailanrakentaja, matkanjärjestäjä, yrittäjä

Swingmakers Pro opetamassa tulevia golfareita.

Swingmakers Pro opetamassa tulevia golfareita.

Tommin työnkuva on laaja. Valmentaja, opettaja, varustekauppias, mailanrakentaja, matkanjärjestäjä, yrittäjä ja näiden lisäksi vielä yksi keskeinen tekijä golfyhteisön toiminnassa. – Ihan kaikkia toimintaan liittyviä asioita ei opetettu golfpron koulutusohjelmassa. Moni asia on tullut eteen vasta käytännön elämässä. Puhumalla ihmisten kanssa pääsee kuitenkin aina eteenpäin. Esimerkiksi opetuksessa aika nopeasti keskustelemalla selviää millaisilla tavoilla pelaaja omaksuu uusia asioita.

 

Lähde: koskigolf.fi